onsdag 28 juli 2010

Halsfluss o allergi...

Jag säger då det.... imorse när vi vaknat får vi syn på en massa prickar som täcker stora delar av Dantes kropp, jag får för mig att det är Scharlakansfeber och tänker då att penicillinet hjälper även mot detta, så han får sin morgondos, men för säkerhets skull ringer jag upp vårdcentralen och får en telefontid kl.15.40.
Under tiden åker vi in till K-stad hela familjen för att Oscar behövde få ett papper påskrivet från Lernia där han gick ett tag förra året. Vi fick nämligen veta för några dagar sen att Oscar tydligen inte fått sina 10 pappadagar utbetalda i samband med kaili`s födelse ... hur vi nu kan ha missat detta :-o, men det är ju bara att tacka o ta emot ;-)
Våra barn gillar att åka bil, så vi tänkte att det kan roa dom lite, och så tog vi en tur till Max på vägen ..jisses vad gott det var!!
Väl framme upptäcker vi att prickarna blivit fler och värre och täcker i princip hela hans lilla kropp :-o
På vägen tillbaka ringer de från vårdcentralen och vi förklarar läget, då undrar hon var han befinner sig just nu och jag svarar i bilen, nästan i Karlshamn, vidare frågar hon om vi kan vara där på 10 min eller så snabbt som möjligt.
Vi viker av mot centrum, får träffa doktorn, som ser ganska bekymrad ut, men konstaterar snabbt att han fått en kraftig allergisk reaktion mot penicillinet. Han säger att det blir ingen mer Kåvepenin för honom mer under hela hans livstid, skriver in det i journalen och skickar sedan ut honom till sköterskan som kommer med 12 st Betapredtabletter. Sen bar det av till apoteket för att hämta ut det nya penicillinet.
Då vi kommer hem, inser vi att Kaili vägrat äta sen vällingen imorse, känner på hennes panna som är bränannde het ... 38.9 i feber och smittan har blivit ett faktum :-( ... hon somnade i mina armar ... dreglandes på min axel, helt väck lilla Sessan...

(Prickarna på bilden togs imorse innan det blev värre ... och på bilderna på munnen, ser ni hur det såg ut igår och idag efter reaktionen ... kolla tungan!)
Inget roligt alls.....)

2 kommentarer:

  1. Stackars Dante....För några veckor sedan fick Oscar feber och exakt sådana prickar över hela kroppen som bara blev mer och mer...Dom sa även till oss att det var en allergisk reaktion, men han hade inte ätit penicillin just då, men några veckor tidigare...Vi fick kortisonsalva att smörja med och miniderm, även Tavegyl...Det försvann på några dagar...

    Hoppas barnen blir friska snart...Lider verkligen med er....

    Kram på er...

    SvaraRadera
  2. Han fick en väldigt kraftig reaktion, och när det kommer så direkt efter, är det uppenbart, dessutom är ju både Oscars mamma och syster alergiska mot penicillin. Man kan tydligen få en reaktion några veckor efter oxå, men då är det oftast tillfällig och kan funka utmärkt nästa gång... vi frågade oxå om det inte räckte att smörja med kortison, men de sa nej, för detta kom som en reaktion inifrån kroppen o då hjälper det inte.
    Det börjar redan se bättre ut :-)
    Och tack så mycket för din omtanke, du är så söt Lucette!!
    kramiz

    SvaraRadera