fredag 7 augusti 2009

Dantes trotsande-en gåva?

Fick ett mail från Growing people,man kan ju tro de monterat in en kamera i huset och skriver personligen bara till mig!

Testar gränser
Framför dig har du kanske ett dominerande, krävande och ibland aggressivt barn. Ett barn som har svårt att förstå när du förklarar varför man inte får göra si eller så, ett barn som inte har tillräcklig språklig utveckling för att begripa innebörden av orsak och verkan. Som förälder till ett trotsande barn undrar man ofta varför han eller hon trotsar då man inte tycker att det finns någon orsak.
Exempel
Ditt barn vägrar äta potatismosen, fast det igår var just potatismos som var favoritmaten. Kanske påminner potatismoset om något annat som gått fel sen igår och gör en koppling, något som du som förälder inte gör.

Som förälder får du ofta ta emot det mesta trotset och det kan upplevas som hotfullt när ditt barn vill rubba maktbalansen hemma. Vad ditt barn behöver är en vänlig, empatisk handledning. Det är en stor hjälp för både barn och föräldrar om man kan se perioden mellan två och tre år som en gåva och inte som ett problem.


Där har vi det!..Han är kanske ganska normal "trots" (ha,ha) allt!
Från och med NU är Dantes trots en gåva...en underbar gåva till sin kära mor!..Den tackar vi för!! ;-)

3 kommentarer:

  1. Du är för snäll Jennie! Vad glad jag blir när du säger så! P-O blir med glad. ; ) Spännande o börja plugga ju! Är barnmorska ditt drömjobb, eller hur var det? KRAM

    SvaraRadera
  2. Jaha, är det så man ska se det? Gäller det även 5-årstrotset, eller..? :-D

    SvaraRadera
  3. v:Tydligen ;-) och 5-årstrotset är säkert bara en tidig 6-årstrots!..Förhoppningsvis "slipper" du den senare istället!..
    Inte för att verka bortskämd på något vis,men jag tycker då iallafall att jag fått bättre gåvor! :-D

    SvaraRadera