måndag 28 september 2009

Barnmottagningen...

Idag hämtade jag Kiana i skolan redan 12.15, egentligen slutar hon 13.30 på måndagar, men idag hade vi tid till barnmottagningen för att prata om hennes migrän.
Att det är migrän var det inget tvivel på, att det också klassas som kraftig migrän kunde jag också räknat ut. Men att hennes "vanliga" huvudvärk också kunde klassas som migrän var lite otippat, men det är klart, vi är ju så fokuserade på den svåra delen av det hela, att den mildare varianten känns för "mesig" för att kallas migrän.
I vilket fall, slutade det hela med att hon nu fått tabletter utskrivna som heter Inderal och använd egentligen mest till äldre personer som lider av högt blodtryck och hjärtklappning,men det har visat sig funka utmärkt på barn med migrän också, så om det hjälper spelar det andra mindre roll!
Det skrivs inte ut till barn så ofta,så när jag skulle hämta ut det,blev hon lite snopen.
1/2 tablett 3 gånger om dagen ska hon ta i förebyggande syfte,sen blir det utvärdering om 1 månad för att då förhoppningsvis kunna minska till 1 tablett om dagen..håll tummarna!

2 kommentarer:

  1. Hoppas hon kommer bli hjälpt av medicinen. Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Hejsan svejsan gumman! Pratat med Ciisi nu, vi tänkte att OM det blir fint väder kunde vi tatt frulle med oss till Tredenborg?? Om det blir regn tar vi frallorna till Skånevägen;-)

    Vi fixar allt i fikaväg, så du och kidsen behöver bara pallra er dit isf å sätta er på dukad filt;-)

    Vi hörs givet av innan imån för att stämma av väder och vind!! PUSS

    SvaraRadera