onsdag 11 januari 2012

Nu får det räcka!

Igår spenderade  jag o Tina tillbringat så gott som hela dagen på sjukhuset med vår älskade syster.
Vi kom dit för anhörigsamtal kl.11, och fick då veta att skiktröntgen visade att den hemska smärtan hon kom in med i Torsdags natt var en blödning bakom bukväggen. Det ligger ca 1 liter blod där och att blödningen gått ner mot lilla bäckenet. Tumören trycker även på urinledaren och njuren har samlat på sig vätska. Detta har gjort att hon haft svårt för att kissa och tömma tarmen, för tarmen står helt stilla.
Därför fick hon idag sövas ner för en akutoperation för att avlasta njuren. De satte in en "dubbel J" kateter och en vanlig kateter och en nål i halsen där hon får näringsdroppet nu, då hon är helt sönderstucken överallt. Blodvärdet var inte heller bra, alldeles för lågt, så de planerade att ge henne 2 påsar blod idag och 2 st imorgon. MEN.... *suckar djupt*, nån timme efter operationen, började hon känna sig febrig (precis innan operation hade hon ingen feber), de hade då redan kopplat in blodet, tog tempen som visade 38.8 och hon är lågtempad i vanliga fall. Då ringde de efter jourläkaren och beslutade att stoppa blodet och göra en blododling för att se om det var bakterier i blodet. Denna odling tar ett par dagar. De har nu satt in antibiotika och fått ner febern och så fort den är under kontroll, kommer de fortsätta ge henne blodet. I detta läge behöver hon verkligen det.
Hon har fått en tid till Lund på Fredag kl.10.00, då hon kommer att få träffa huvudansvarig läkare som kommer att ta vävnadsprov och göra renogram. Därefter beslutas det om hon kommer att få vara kvar i Lund eller skickas tillbaka till Karlskrona i väntan på att bli bättre eller operation. De kan ej svara på när operationen blir av, men de säger att detta går väldigt fort, även om vi tycker annat, så är det ur läkarkårens mening tydligen det. Alla är eniga om att det är en väldigt ovanlig tumör hon har och att det är en mycket komplicerad kirugi vi pratar om, så allt måste vara noggrant förberett innan nån operation kan ske. Ca 20 läkare i Lund har suttit och gått igenom detta fall, och det känns tryggt att veta!
De har nämnt ett namn på denna sjukdom, men det vill jag inte gå in på nu, för det måste bekräftas i Lund först.
Oavsett så kommer hon fixa detta, det vet jag och nåt annat alternativ finns inte.
Det är en jäkligt jobbig tid vi befinner oss i just nu, allt snurrar och man känner sig så liten. Vi vill ju inget annat än att Liz ska bli frisk nu, vår älskade, underbara syster!
Tack till alla underbara människor som stöttar henne och oss, det värmer verkligen
................................................................................................................................................................

Onsdagen den 11 Jan-12

Idag åkte jag o Tina till Liz igen. Under tiden vi var där fick hon fruktansvärd smärta , en annorlunda smärta hon inte känt innan. Hon får massor med smärtlindring men det verkar inte tillräckligt. Hon satte sig upp i sängen och kräkte mängder. Nu har de tagit nya prover för att kolla Hb-värdet. De ska se om de 3 påsar blod hon fått har hjälpt tillräckligt eller inte alls. Är de inte nöjda med svaret kommer hon att skickas på en akut skiktröntgen igen. Hon har dessutom fått feber igen som ligger på 38.5 grader.
Jag har precis kommit hem nu och skakar i hela kroppen, det är fruktansvärt att se henne ha så ont och ligga där helt orkeslös...

3 kommentarer:

  1. Tänker på Lizette väldigt mycket varje dag och natt och är tacksam för din uppdatering om henne. Vi är bekanta sen förr, min sambo likaså och vi blev så förfärade av hennes öde, jag hoppas innerligt att läkarna och Liz fixar detta och sänder värme och hopp till hela familjen..

    SvaraRadera
  2. Tänker på er och ffa allt på Liz. Det gör ont att denna vänliga själ ska utsättas för detta lidande. Kram till er alla Jennie <3

    SvaraRadera
  3. Önskar så att jag kunde göra något, men jag är med er i tanken i alla fall. Och jag sänder positiv energi som gör er starka! Massor av kramar!

    SvaraRadera