måndag 27 juni 2011

Midsommarhelgen....


Midsommarafton blev väldigt lugn för vår del, och det var självvalt!
Ville bara vara hemma och så fick det bli. Mat fick vi i oss ändå, och det blev LCHF för vår del och för barnen, förrutom att de fick lite tillägg av nypotatis på sin tallrik och glass till efterrätt ;-)


Några dagar innan dess var Anna o Liz här med kidzen och då blev det premiärbad i poolen här hemma. HUJA säger jag ... och dom också efter en liten stund ;-)


Utvilade och rastlösa på Midsommardagen, fick vi ett infall att åka iväg nånstans. Lotten hamnade på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Vi ringde för att boka in oss på en stuga och tur hade vi, då de fått en avbokning på en av stugorna. Nån timme senare var vi på väg och efter ca 3 timmars bilfärd var vi framme vid vårt mål!
Vi hann inte med Astrids sagovärld, då vi kom fram vid 16.30, utan valde att åka och äta lite och sedan ta Lördagsmys i stugan istället. En stor lekplats hittade vi vid området och där roade sig barnen en bra stund i det härliga kvällsvädret :-)
När vi vaknade vid 7-tiden på Söndagsmorgonen, var det till precis sådant väder vi beställt!
Vi åt frukost, packade ner våra saker och städade stugan, sen var vi på plats i sagovärlden när de öppnade kl.10.00.





Fanns massa skoj (nostalgiskt) att titta på, teaterföreställningar till höger och vänster och så en hel massa lekplatser. Helt plötsligt kunde Karlsson på taket cykla förbi, eller såg man tjuvarna från Pippi strosa omkring. Pippi`s pappa kom och frågade oss om Pippi var hemma och Kling o Klang cyklade omkring och höll ordningen ...
En avslappnad och härlig stämning!
Pippiföreställningen blev en klar favorit hos våra barn och de satt som ljus genom den.


Mattisborgen var helt ny, öppnade för bara nån vecka sedan och där fastnade vi en liten stund i berättelsen om Ronja Rövardotter.
Vi var kvar tills kl.16.30, och sen var det trötta men nöjda barn vi hade i bilen på vägen hem :-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar